Rakkaudella hoidettu ja taidolla kaadettu

Puunkaato ja hoitoleikkaus


Puiden hoito ja kaataminen Varsinais-Suomen alueella

Ammattimainen hoito pitää pihapiirin puut terveinä ja elinvoimaisina koko niiden elinkaaren ajan. Arboristi pystyy usein arvioimaan puun kunnon jo yhdellä käynnillä ja suosittelemaan kaatoa tai hoitoleikkausta, ilmalapiointia tai muita ylläpitotoimenpiteitä.

Entti pystyy tarvittaessa myös tarkempiin tutkimuksiin: Kun puu on vanha ja rakas, voi hoitosuunnitelman avuksi tilata vaikka tomografisen mallinnuksen, jollaisen teimme esimerkiksi Aurajokirannan lehmuksille.

 

Turvallinen ja tarkka puunkaato

Jos ja kun puu on pakko kaataa, Entin arboristit hoitavat sen varmalla otteella. Oikein suunniteltuna puun kaataminen on turvallista sekä kaatajille että ympäristölle.

Jos et ole varma puusi kunnosta, arboristi tulee paikan päälle varmistamaan tilanteesi. Kun kaatokuntoinen puu poistetaan aikailematta, saadaan mahdolliset uudet taimet nopeammin tilalle – ja koko piha voi siirtyä uudelle vehreälle aikakaudelle. 

Puunkaadon jälkitoimenpiteet

Arboristin suunnittelukäynnillä sovitaan myös kaadetun puun jälkikäsittely, kuten kantojyrsintä, maantäyttö ja roskien poisvienti. Entti huolehtii muun kasvillisuuden turvallisuudesta ja jättää pihasi aina siistiksi. Puusi voidaan tietysti myös klapittaa sinulle valmiiksi varastoon. 


Kaatolupa pihapuille

Pihapuut ovat tärkeitä niin ympäristön kuin miljöön suojelussa, ja niiden kaataminen vaatii luvan. Entin arboristi voi auttaa sinut luvanhakuprosessin alkuun.


Ota yhteyttä Enttiin

Olipa tarpeesi mitä tahansa kuntokartoituksen ja kaadon välillä, Entti on apunasi. Jätä meille viesti tai yhteydenottopyyntö – tai soita suoraan arboristille ja tilaa konsultointi!

Usein kysytyt kysymykset
puunkaadosta ja hoitoleikkauksesta

Miten puuston kunto arvioidaan?

Puuston kuntotutkimuksissa arvioidaan muunmuassa puun ikä, kasvuolosuhteet, riskitekijät, mahdolliset taudit ja tuholaiset. Kaikki puun oireet eivät näy päälle, ja siinä apuun tulevat arboristien nykyaikaiset menetelmät ja työvälineet.

Mikä on puunhoitoleikkaus?

Puunhoitoleikkaus on menetelmä, jossa puiden oksia poistetaan terveydellisistä, turvallisuus- tai esteettisistä syistä. Huonovointisen näköistä puuta ei välttämättä tarvitse kaataa kokonaan ja pelkkä hoitoleikkaus voi saada sen kukoistamaan vielä pitkään.

Mitä teen, jos puussani on havaittu tauti tai tuholaisia?

Ota yhteyttä arboristiimme, niin suoritamme kuntotutkimuksen ja voimme suositella parhaat toimenpiteet puun hoitamiseksi ja taudin tai tuholaisten leviämisen estämiseksi.

Ota yhteyttä

Oskari Lindsten

Arboristi, tiiminvetäjä
Yksityiset ja taloyhtiöt
050 512 9399
etunimi.sukunimi@entti.fi

Pihasuunnittelu

Viheralueita tiedolla ja luovuudella

Jokainen Entti-piha syntyy yksilöllisistä toiveista. Ammattilaisemme auttavat piirtämään unelmasi suunnitelmaksi ja toteuttamaan talosi arvoisen, viihtyisän ja korkealuokkaisen ympäristön. Tutustu suunnittelupalveluumme ja ota yhteyttä.

Lue lisää

Viherrakentaminen

Uudiskohteiden erikoisosaaja

Samalla kun arkkitehti suunnittelee taloasi, autamme sinua unelmapihan suunnittelussa. Näin tehtynä suunnitelma voidaan huomioida jo maanrakennusvaiheessa, säästät aikaa ja rahaa ja pihasta tulee saumaton osa kokonaisuutta. Meiltä saat tarjouksen myös maanrakennukesta.

Lue lisää