Huolella suunniteltu

Piha- ja viheraluesuunnittelu

Korkeatasoista pihasuunnittelua Varsinais-Suomen alueella

Pihalta toivotaan nykyään kauniin puutarhan lisäksi entistä enemmän toiminnallisuutta, yhteisöllisyyttä, harrastusmahdollisuuksia, viihdettä ja virkistystä. Se kaikki voidaan saavuttaa ammattimaisella suunnittelulla. Entin suunnittelijat tuntevat niin ajattomat tyylit kuin viimeisimmät trendit, ja löytävät toimivat, vaikuttavat ja ympäristöönsä sopivat ratkaisut jokaiseen pihaan.

Tarjoamme pihasuunnittelupalveluita yksityisasiakkaille, taloyhtiöille, yrityksille sekä julkiselle taholle. Olemme suunnitelleet yksityispihoja pienistä rivitalopihoista suuriin merenrantatontteihin. Suunnittelemme paljon taloyhtiöiden pihasaneerauksia. Kokemusta löytyy myös suuremmista saneeraus- ja rakennushankkeista, joissa pihasuunnittelu on osana kokonaisuutta.

Vuosikymmenten kokemuksella uskallamme sanoa, että yksilölliset Entti-pihat erottuvat edukseen. Ne on aina suunniteltu istumaan paikalliseen luontoon, korostamaan sen parhaita ominaisuuksia, ja vain paranemaan ajan myötä.

Konsultaatio ja suunnittelun vaiheet

Meidän kanssamme matka entistä parempaan pihaan alkaa konsultointikäynnillä, jolla kartoitetaan toiveesi ja pihan erityispiirteet. Niiden pohjalta tehdään luonnos toimintojen sijoittelusta, pintamateriaaleista, rakenteista sekä kasvillisuusalueista.

Hyväksytyn luonnoksen pohjalta piirretään lopullinen pihasuunnitelma kasvi- ja materiaaliluetteloineen. 

Suunnitteluvaiheessa voi olla hyvä idea tilata pihan puille arboristin kuntoarvio, jolloin suunnitelmassa voidaan huomioida mahdolliset tulevat muutokset puustossa.

Mitä aikaisemmin otat meidät mukaan esimerkiksi uudiskohteen suunnitteluun, sitä helpommin sujuu työvaiheiden ajoitus niin, että voit uuteen kotiin muutettuasi astua suoraan sen valmiiseen pihaan.

jÄTÄ SOITTOPYYNTÖ

Usein kysyttyjä kysymyksiä pihasuunnittelusta:

Mitä kaikkea pihasuunnitelmaan kuuluu?

Toimintojen sijoittelu, kuten oleskelu- ja leikkialueet, kesäkeittiöt, polttopuuvarastot ja jätepisteet, rakenteiden suunnittelu, kuten muurit, portaat, terassit ja pergolat, pihavalaistuksen sijoittelu, istutussuunnittelu ja kasviluettelo. Pihasuunnitelmaa voidaan täydentää rakennekuvilla, korko- ja pinnantasaussuunnitelmilla, detaljikuvilla sekä työselosteilla, aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Tarvitseeko minun toimittaa karttoja tai muita mittauksia?

Suunnitteluun tarvitaan vähintään ajantasainen asemakuva tontista. Uudisrakennusten pihasuunnittelussa avuksi ovat myös julkisivu- ja pohjakuvat rakennuksista. Tarkkoja suunnitelmia varten tontista on hyvä toimittaa myös kartoitusmittausaineisto. Tällaista tarvitaan erityisesti silloin, kun tontilla on paljon korkeuseroja ja pihan rakenteet halutaan mitoittaa tarkasti, tai suunniteltaessa pihan hulevesien käsittelyä. Jos tontistasi ei ole tehty kartoitusmittausta, hoidamme sen puolestasi!

Voinko tilata pelkän suunnitelman ilman toteutusta?

Jos viherpeukalo löytyy omasta kädestä ja kaipaat vain varmistusta omille pihaideoillesi, pihasuunnittelijan konsultointikäynti on sinulle juuri sopiva apu.

Teemme myös luonnossuunnitelmia, jotka sopivat omatoimiselle piharakentajalle, joka tarvitsee apua pihan toimintojen jäsentelyssä ja ideoinnissa, mutta ei kaipaa tarkkaa kasvisuunnitelmaa tai rakenteiden suunnittelua. 

Milloin on aika ottaa pihasuunnittelijaan yhteys uudisrakennusta suunniteltaessa?

Uudisrakennusta suunniteltaessa pihasuunnittelija on hyvä pyytää käymään tontilla jo ennen maanrakennustöiden aloitusta. Näissä kohteissa maanrakentaja tarvitsee usein pihasuunnitelmaa toteuttaakseen pihan muodot ja pohjarakenteet kerralla kuntoon. Näin säästetään aikaa ja kustannuksia maamassojen käsittelyssä.

Ota yhteyttä

Maiju Tynjälä

Maisemasuunnittelija, hortonomi (AMK)
050 567 9099
etunimi.sukunimi@entti.fi

Anni Isotalo

Projektinjohto, hortonomi (AMK)
040 754 9494
etunimi.sukunimi@entti.fi

Dóra Kenyeres

Maisemasuunnittelija, maisema-arkkitehti (MSc)
040 5574952
etunimi.sukunimi@entti.fi

Puutarhurin palvelut

Kauniina ympäri vuoden

Pihatyöt ovat monelle henkireikä kiireen keskellä, mutta ei pihaa ole pakko hoitaa itse. Voit jättää pihasi ylläpidon meille halutunlaisella työnjaolla. Lue lisää ylläpitopalveluistamme.

Tutustu tarkemmin

Puunkaato ja hoitoleikkaus

Arboristi palveluksessasi

Entin arboristi hoitaa vaikeatkin puunkaadot turvallisesti ja tarkasti. Hoidamme tarkalla ammattitaidolla myös puiden hoitoleikkaukset.

Tutustu ja tilaa